Google pay a Apple pay už aj u nás!

Čo je Apple Pay?

Jedná sa o obľúbenú platobnú metódu, ktorú využívajú majitelia zariadení Apple. Spoločnosť Apple umožňuje užívateľom ich zariadení uložiť si v rámci svojho účtu svoju platobnú kartu. Platobné funkcie karty sa tak prenesú do telefónu, počítača, notebooku, tabletu či hodiniek a užívatelia môžu pre platbu použiť priamo toto zariadenie, bez toho aby hľadali kartu, zadávali jej údaje a odpisovali overovací kód. Platba pomocou Apple Pay je tak veľmi pohodlná a rýchla.

Ak máte uloženú iba jednu kartu, tento výber sa nezobrazí a rovno prebehne platba.

Zariadenia podporujúce Apple Pay:

  • iPhony s Face ID alebo iPhony s Touch ID, okrem iPhonu 5s
  • iPad Pro, iPad Air, iPad a iPad mini s Touch ID alebo Face ID
  • Apple Watch Series 1 a 2 alebo novší
  • Modely Mac s touch ID, modely Macu uvedené v roku 2012 alebo neskôr v kombinácii s iPhonom alebo Apple Watch podporujúce Apple Pay

Vo všetkých zariadeniach je nutné používať prehliadač Safari.

Ako môžete zaplatiť cez túto službu?

Pre uskutočnenie platby si vyberiete platobnú metódu "Apple Pay" a zobrazí sa stránka s informáciami. Po stlačení tlačidla "Zaplatiť" sa prihlásite do svojho účtu Apple a vyberie si, ktorú z uložených kariet chce použiť pre zaplatenie.

Zdroj: globalpayments.sk

 

Čo je Google Pay?

Google Pay je rýchly a jednoduchý spôsob platby, ktorý môžete používať na miliónoch miest – na internete, v obchodoch, no nielen tam. Má všetko, čo potrebujete pri platení, a zároveň uchováva vaše informácie v bezpečí. Svoj účet môžete navyše spravovať kdekoľvek – na webe alebo v aplikácii.

S ochranou a zabezpečením od Googlu

Do služby Google Pay si môžete uložiť takmer všetko od palubných lístkov až po lístky do kina. Navyše môžete využívať exkluzívne ponuky či zľavy a pri vstupe do obchodu dostávať upozornenia, aby ste nezabudli použiť vernostnú kartu, vďaka čomu viac ušetríte.

Zdroj: pay.google.com

Ako môžete zaplatiť cez túto službu?

Pre platbu cez Google Pay zákazník klikne na tlačidlo "G Pay" a zobrazí sa stránka s informáciami pre zákazníka. Po stlačení tlačidla "Zaplatiť" sa zákazník prihlási do svojho účtu Google a vyberie si, ktorú z uložených kariet chce použiť pre zaplatenie. Platba môže vyžadovať zabezpečenie 3D Secure s overením držiteľa platobnej karty vydavateľom.

Zdroj: globalpayments.sk

 

Design šablony vytvořil Shoptetak.cz & Tomáš Hlad.